O Udruženju

Tesla Square je udruženje građana osnovano u 2022. godini kao okosnica modularnog koncepta T².
Posmatranjem potreba društva u celini, a vodeći se osnovnim principima osnivača
kroz integraciju mladosti i iskustva organizacija teži da realizuje projekte
koji će doprineti razvoju znanja mladih i stručnosti pojedinaca, profitnih i neprofitnih organizacija.

Predsednik udruženja

Jovan Akik

Jovan Akik je student završne godine Inženjerskog menadžmenta na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu. 

Iskustvo je stekao u različitim granama industrije, počevši od proizvodnje hrane gde je imao priliku da radi i obiđe više od 20 pogona. 

Zatim je radio kao Business Development Manager u marketinškoj agenciji i ugostiteljstvu gde je doprineo izuzetnom proširenju poslovanja za kratko vreme. 

Nakon toga, novi izazov je pronašao u internacionalnoj korporaciji Philip Morris kao Tim lider za aktivnosti Istraživanja tržišta u FMCG sektoru. 

Paralelno sa privrednim angažovanjem, kroz različite projekte i preduzetničke aktivnosti, bio je aktivan Član studentskog parlamenta FTN-a. 

Takođe, kao član Studentske Unije FTN-a učestvovao je u osnivanju brenda IIMprovement koja kreira sadržaj i organizuje događaje za studente na njegovom departmanu. 

Od nedavno je postao i član univerzitetskog parlamenta u Novom Sadu. Strast mu je takmičenje u studiji slučaja i debatnoj disciplini, gde je na različitim takmičenjima vodio timove i osvajao medalje. Kroz sinergiju aktivizma, iskustva iz privrede i znanja sa fakulteta  želi da utiče na mlade ljude upravo kroz rad udruženja.

Jovan Akik
image-layers-4-07
image-layers-4-05